fredag 19 april 2013

Google+ Kommentarer nu för Blogger

Med Google+ Kommentarer kan du nu engagera dig och hålla kontakt med dina läsare. Google berättade på sin officiella blog att det nu är möjlighet att med ett klick se till att kommentarerna från Google+ lyfts in och lägger sig under ditt blogg-inlägg. Om du aktiverar det kommer du att under ditt blogger-inlägg kunna visa:
  • Kommentarer till ditt Blogger-inlägg
  • Kommentrarer i blogginlägget som du har delat med Google+
  • Delat innehåll på Google+ Som länkar till blogginlägget
Google+ kommentarer fungerar endast med Blogger och det skulle vara intressant och se om det kommer att komma en allmän lösning för det utöver den som Daniel Treadwill just nu har skapat för Wordpress (Google+Blog Wordpress Plugin) där du kan samla in alla dina inlägg från Google+ till din blogg och samtliga kommentarer, +1:or och delningar följer med.



Den här kommer att tävla med Facebooks kommentarsystem, som varit igång en längre period nu, men jag ser den här som en vinnare redan nu och ser fram emot att man kan använda Google+ kommentarer på andra plattformar också. Möjligheten att kunna samla allt engagemang runt din bloggpost på ett och samma ställe är hur grymt som helst.

För att komma igång med det så ska du klicka på fliken Google+ i bloggen och markera kryssrutan "Använd kommentarer från Google+ på den här bloggen". Tänk också på att du måste ha kopplat din Blogger till ditt Google+ konto för att Google+ kommentarer ska fungera.




Att tänka på:
Om du ändrar bloggens webbadress försinner befintliga Google+ Kommentarer. Om du funderar på att flytta till/från en egen domän eller ändra bloggens webbadress, bör du göra det innan du aktiverar Google+ Kommentarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar